сб, 21 сеп., 2019

Всички ние се питаме дали има такава диета, с която да отслабнем бързо и да няма йо –йо ефект. Е, за наше  щастие има и тази диета е така наречената точкова диета.  С нея наистина можем да отслабнем бързо и ефикасно, а в крайна сметка тя се превръща в наше хранително поведение. И така нека да разгледаме някои от храните включени в тази диета.

Първата група от храни са супите. Те съдържат от 10 – 12 точки. Някои супи са бульон от месо ( месото не трябва да е мазно), зеленчукова супа (10 точки) и шкембе чорба (12 точки)

Втората група са варивата.  Тези, които включват по малко точки са: ориз, който е приготвен на яхния (20 точки), бамия (10 точки), спанак (6 точки)

Третата група са месата. Тук можете да ядете всяко едно месо, което си поискате. Най много точки има свинското – 10.

Четвъртата група са рибите. Всички видове риби, които са пържени съдържат по 12 точки.

Петата група са млечните продукти като мляко, кисело мляко, масло, маргарин, сирене и кашкавал. Всички имат по 1 точка, само маргарина има 12 точки.

Шестата група е на тестените изделия. Тези, които са с по – малко точки са макароните с 18 точки, баницата с 33 точки и пилаф с 10 точки.

Седмата и осма група са плодовете и зеленчуците. От тях можете да ядете всичко.

Деветата група са сладкишите. От тях можете да ядете само бучките захар и сладкото, които съдържат от 10 – 15 точки.

Надяваме се тази статия да е полезна и запомнете, че диетата не е временно ограничение. Тя се превръща в начин на живот. ☺

 

Tags: , ,

Related Article

0 Comments

Leave a Comment

Последни коментари

Категории

Следвай ни

GOOGLE PLUS

PINTEREST

FLICKR

INSTAGRAM

Advertisement

img advertisement