сб, 21 сеп., 2019

Обикновено се поставят най-скъпите и показни екземпляри, но въпреки това почти всяка дневна може да се освежи чрез добавянето на нови растения или чрез преподреждането на старите. В никакъв случай не разполагайте саксиите разпръснато и безразборно – няколко на перваза, няколко на телевизора и т.н.

С внимателен подбор на единични растения може да промените вида на стаята – ако използвате висящи кошници или стъпаловидно разположени растения, високите тавани ще изглеждат по-ниски, а с високи и изправени растения ниските стаи ще изглеждат по-високи. Растения с дъговидно извити клонки и малки листа ще разширят тясната стая.

Трябва да се съобразявате с размерите – малката пилея ще изглежда невзрачно в голямо помещение, а величествената драцена би запълнила прекалено малката стая. Контрастът също е от значение. Ако стаята е много украсена, добре е да сложите растения с големи и прости листа, но семплото помещение ще изглежда по-добре с растенията със сложни листа и много цветове.

Използвайте растенията, за да оживите скучните места. През зимата горящата камина е приятна гледка, но не и през останалата част от годината. Прикрийте празното огнище с растения. Мястото не е добре осветено и трябва да се спрете на сенколюбиви листно-декоративни растения с кратък ефект. Радиаторите също не са красиви, затова ще подобрите вида им, като сложите отгоре поставка и на нея – вана с цветя върху камъчета.

Дневната е приемливо място за растения – обикновено е добре осветена. Но съществуват и проблеми – влажността на въздуха в стаите с парно отопление през зимата е ниска и е твърде топло за растения, които са в период на покой и имат нужда от хладни условия през зимата. Но въпреки това съществуват стотици сортове, от които да направите избора си.

0 Comments

Leave a Comment

Последни коментари

Категории

Следвай ни

GOOGLE PLUS

PINTEREST

FLICKR

INSTAGRAM

Advertisement

img advertisement