сб, 21 сеп., 2019
Лятото си отива, но това не значи, че сте изпуснали възможността за почивка на море. Предлагаме Ви няколко дестинации, особено подходящи за плаж или екскурзия през есенните месеци:

Дубровник
Този хърватски град, разположен на Адриатическото крайбрежие, не е толкова популярна плажна дестинация, което е добра новина, тъй като цените не са безбожно високи. През септември и октомври тук е все още топло, но тълпите ги няма и можете спокойно да се насладите на приятните есенни лъчи и да се потопите в атмосферата на историческата част на града.

Тоскана
Тоскана е чудесна през септември и октомври по няколко причини: все още е топло; италианските туристи вече ги няма; новата реколта от грозде вече е готова. Това означава, че пасторалният пейзаж е оживен от фестивали на гроздето и виното. Гроздоберът, който се нарича LaVendemmia, е един огромен празник, изпълнен с множество ритуали. По това време можете да се опияните от дегустации на вина, музика и танци.

Мюнхен и Октоберфест
Октоберфест, най-големият и най-известен фестивал на бирата в света, вече има много последователи по света, но никъде не е така добре организиран, както в Мюнхен. Тази година фестивалът започва на 21 септември и продължава до 6 октомври и посреща посетителите си с много бира, музика, местни специалитети и несравнима атмосфера.

Мароко
В Мароко е прекалено горещо през лятото, особено на известните градски пазари, където врявата и топлината могат да изпотят дори и най-устойчивия берберин. Много по-добре е да се отиде през есента, когато се усеща приятният полъх от Атласките планини и все още е подходящо за придобиване на тен.

Сицилия
Сицилия предлага чудесна комбинация от исторически забележителности и впечатляващи плажове. През септември и октомври тук все още е прекрасно за събиране на тен, без опасност от силни слънчеви изгаряния. Освен това, времето е подходящо и за културен туризъм.

Париж
Разбира се, Париж през есента… Най-романтичният град в света, покрит с меките цветове на есента. За Париж думите са излишни, този град просто трябва да се види.

Кипър
Кипър има може би най-мекия климат в цялото Средиземноморие и предлага прекрасни възможности за посещение за семейства, които търсят топло място за почивка и то на много по-ниски цени от августовския пик. Това е още едно място, на което можете да избягате поне за малко от мрачните и дъждовни есенни дни у нас. Също така, от септември до ноември се провеждат различни музикални фестивали.

Виена
Виена е град, който заслужава да се види през всички сезони. През септември и октомври можете да се насладите на есенните цветове на прекрасните градини и задължително да се повозите на известното Виенско колело. През ноември пък е началото на традиционните Коледни базари, където можете да опитате типични австрийски сладкиши и да напазарувате за Коледа.

Малта
Никъде няма да откриете по-спокойно място за слънчева почивка от Малта през есента.
Странно, но този остров преживява нещо като втора пролет през тези няколко месеца, след като е бил пресушен от горещото лято. Можете да очаквате топли морски води, синьо небе и много зеленина, просто перфектно за занимания на открито. Най-хубавото е, че Малта е само на два часа със самолет от София!

България – нашата родина
Няма как да не отбележи, че България също е чудесно място за почивка през есента. Ранният септември все още е подходящ за море, особено по южното ни Черноморие, като цените са ниски и ще избегнете множество хвърлящи пясък деца и тълпите, които Ви притискат. Октомври пък е чудесен за културно – исторически туризъм, за какъвто нашата страна е изключително подходяща. През ноември можете да се отдадете на релаксираща почивка в някой от нашите СПА курорти.

0 Comments

Leave a Comment

Последни коментари

Категории

Следвай ни

GOOGLE PLUS

PINTEREST

FLICKR

INSTAGRAM

Advertisement

img advertisement