сб, 21 сеп., 2019

В една голяма част от жилищата ни баните са повече от скромни като площ помещения. На 3-4 кв.м. трябва да се разположат санитарното обзавеждане,мебелите и аксесоарите за баня, а в някои случаи дори и пералнята.

Основната цел при формирането на идеите за дизайн и при изграждането на баните не е само създаване на функционално помещение, но и постигане на естетична,комфортна атмосфера, в която ще можем да релаксираме в края на работния ден, пък и да се заредим за началото на следващия.

Колкото е по-малко пространството, толкова е по-важна предварителната подготовка,планирането и избора на всички елементи на интериора – от ВиК тръбите до аксесоарите за баня.

Как да постигнем най-добрия дизайн на баня?

На какво да обърнем особено внимание при изграждането на малка баня?

Предлагаме ви някои от най-важните идеи и съвети за дизайн на малка баня:

 

  1. Бъдете рационални в използването на малката площ на банята. За целта трябва да постигнете максимално добър баланс на обемите за съхранение. Изберете правилните мебели за банята, където ще съхранявате предметите за личната хигиена и почистващите препарати за дома и банята.
  2. Душ кабината, ваната, тоалетната чиния, плота и мивката заемат основната част от общото пространство в банята. Направете правилен избор на формите и размерите им като ги съобразите с възможностите на вашата баня.
  3. С плочки за баня в светлите цветове вашето помещение ще изглежда по-просторно. Полираната или гланцирана повърхност на плочките би дала на банята един допълнителен блясък. Избягвайте тъмните цветове и предпочитайте светлите или пастелни тонове на стените и подовете на малката баня.
  4. Ако ви привличат ярките и наситени цветове, добра идея за дизайн би била използването на цветна мивка и тоалетна чиния в банята като един интересен акцент.
  5. Вместо мивка с ботуш, като най-подходящ за малка баня, препоръчваме моделът на мивката да бъде с плот. Този избор ще ви даде възможност да използвате пространството под мивката като шкаф и за съхранение. Така банята ще бъде по-функционална и по-добре организирана.
  6. Изберете душ кабина вместо вана за да си спестите място в банята. Изборът на прозрачно стъкло на кабината или преградата ще направи помещението визуално по-просторно. Ако държите на ваната, съчетайте я с подходяща душ система към нея.
  7. За да избегнете хаотичността в помещението избирайте подходящи мебели за баня. Предпочитайте шкафовете с огледални врати, които визуално ще разширят помещението, а огледалата ще го допълнят с отражение към пространството.
  8. Използвайте рационално свободните ъгли и стени на банята. С добър подбор и позициониране на етажерките и другите аксесоари за баня можете да оползотворите празните части от ъглите и стените на банята. Така помещението ви може да бъде по-функционално и естетично организирано.

Разгледайте някои от идеи за най-добър дизайн на вашата баня.

0 Comments

Leave a Comment

Последни коментари

Категории

Следвай ни

GOOGLE PLUS

PINTEREST

FLICKR

INSTAGRAM

Advertisement

img advertisement