сб, 21 сеп., 2019

Наистина ли съществуват толкова добри диети, че да бъдат обявени като „топ“? Отговора е да. В днешната статия ще разгледаме точно тези диети, които се смятат за „топ“.

Диета №1: Диетата на Дюкан
Тази диета е кръстена на своя откривател д-р Дюкан. Макар да е много критикувана тя носи удовлетворителни резултати. Изразява се в това да се отслабва като се трупа мускулна маса. Ядат се само храни богати на протеини (белтъчини). Състои се от 3 етапа.

Първия етап се състои в това да се храните само с храни, богати на белтъчини. Такива са рибата, млечните продукти, месото като пилешкото, патешкото, заешкото.

Вторият етап е включване на зеленчуци, които да не се пържат. При този етап се избягват картофите, боба, ориза.

Третият етап е да запазите получените резултати. Започвате да прибавяйте към менюто си и въглехидрати, но в умерени количества. Постепенно увеличавате дозата, докато организма се научи да приема по – малко въглехидрати и повече белтъци.

Диета №2: Лунна диета

Втората диета е т.н. лунна диета. Тази диета е свързана с фазите на луната през месеца. Диетата започва от навлизането на луната в дадена фаза до 24 часа след това. През този период се пият много течности като вода, фрешове, плодови сокове. Избягват се млякото и алкохола.

Диета №3: НВД
НВД е нисковъглехидратна диета. При тази диета се ядат само храни богати на мазнини и белтъчини като се ограничават или избягват храните с въглехидрати. Спортистите я използват за трупане на мускулна маса. Може да я спазвате колкото време пожелаете. Тази диета може да стане ваш навик и скоро забравяте, че сте на диета ☺

Диета №4: GI
Тази диета е още позната като „яж и отслабвай“. Идеята е да си създадете хранителен режим, в който да няма много въглехидрати, а повече белтъци.

Диета №5: Саут Биич

Тази диета съчетава всички храни, които обичате. Идеята е сами да си наложите мярка на ограничение на храни, с тенденцията, тя да стане вашо поведение на хранене.

Tags: ,

Related Article

0 Comments

Leave a Comment

Последни коментари

Категории

Следвай ни

GOOGLE PLUS

PINTEREST

FLICKR

INSTAGRAM

Advertisement

img advertisement